Gyakran érintett felületek fertőtlenítése a kereskedelemben
Hogyan fertőtlenítsük a gyakran érintett felületeket?
A tisztítás és fertőtlenítés csökkenti a járványok kitörésének kockázatát.
Az összes területet a szokásos eljárásnak megfelelő gyakorisággal tisztítsuk és takarítsuk.
1. Vezessünk be minél szigorúbb kézhigiéniai előírásokat
2. A gyakran érintett felületek célzott fertőtlenítéséhez használjunk fertőtlenítőszert.
3. A kiömlött vért, vagy más testnedveket azonnal takarítsuk fel
Magas kockázatú területek
A fertőzés kockázatának különösen kitett területeket rendszeresen kell takarítani a kórokozók elterjedése elleni védelem érdekében. Bizonyos körülmények között a kórokozók könnyebben terjednek át egyik emberről a másikra. Ide tartoznak azok a területek, ahol nagy a forgalom, gyakran ömlenek ki különféle testnedvek, vagy ahol alacsony az általános higiéniai színvonal.
Kulcsfontosságú, gyakran érintett felületek:
- kilincsek
- villanykapcsolók
- szappanadagolók
- élelmiszerrel érintkező felületek
- kézzel közvetlenül érintkező felületek
- csapok
- konyhai eszközök
- leheletvédő üvegek
- tabletek
- székek
- asztallapok
- bevásárlókocsik
- bevásárlókosarak
- pénztárgépek
- szkennerek
- érintőképernyők
Forrás: https://hub.diversey.com/